FC Uitgeest start met chagrijn

24 september, 2018 - Sport

Het weer was als de gemoedsrust van FC Uitgeest zondag na afloop van de onnodige nederlaag tegen NVC, namelijk treurig. De gezichten stonden op zware buien en lagedruk gebied nadat vooral in de tweede helft de barometer bij FCU zwaar door de ondergrens was gegaan. Oh ja, en dan regende het gedurende de gehele wedstrijd ook nog eens pijpenstelen. Een tribune met overkapping ontbrak zodat de twintig toeschouwers die er waren, waarvan de helft overigens nog eens uit ons eigen dorp kwam, zich met behulp van meegebrachte paraplu’s probeerde te beschermen tegen wind en regen. En daar glurend onder de regenbeschermer zagen ze een eerste helft waarin FC Uitgeest beter was en had moeten scoren en een tweede helft waarin de gasten om mij onbegrijpelijke redenen ver terugvielen. Zo werd het uiteindelijk 2-1 voor de thuisploeg en verloor FC Uitgeest nu al kostbare punten.

FC Uitgeest startte verrassend genoeg met Thomas Duijn op de rechtsbackplaats daar waar Mike Beentjes die plek tot nu toe had ingevuld. FCU begon sterk. Al na drie minuten had de mee opgekomen Daan Hamaker een unieke mogelijkheid om keeper Hardy te passeren maar die kreeg nog net zijn vingers tegen de kopbal van de verdediger. Vier minuten later had Mike Olgers kunnen en moeten scoren toen hij alleen voor dezelfde keeper de bal over in plaats van in het doel joeg. Het zou voor hem de opmaat zijn voor een wel heel ongelukkige wedstrijd waarin niet veel goed ging. Jammer want een goede, zoals we gewend zijn, Mike Olgers is van onschatbare waarde voor het team.

Vreemd genoeg was het daarna NVC dat steeds meer het initiatief nam. Met fanatiek en opportunistisch spel werden de gasten steeds meer onder druk gezet. Dat alles onder leiding van een scheidsrechter die niet bepaald in het voordeel van FCU floot. Zo ook in de 38eminuut toen een licht vergrijp een vrije trap voor NVC opleverde op de rand zestien. Spits Coban schoot fraai raak met dank aan keeper Sem Bleeker die de bal tussen de vingers door liet glippen. 1-0. Gelukkig zette FC Uitgeest snel orde op zaken want al in de 40 e minuut was het Max Dekker die, achteraf voor de grootste opwinding van de wedstrijd zorgde, door de bal op aangeven van Tinus Putter direct en fraai op de pantoffel te nemen. 1-1. Niets aan de hand zou je zeggen. Echter na rust raakte FCU steeds meer  de controle over de wedstrijd kwijt. Het bleek steeds minder opgewassen tegen het “kick and rush” van de ploeg uit Naarden. In de 84eminuut wist Mike Olgers nog onheil te voorkomen door de bal van de lijn te halen. In de 87eminuut was het toch raak. Een half weggeslagen bal van Sem Bleeker belandde op het hoofd van Azzahi die netjes scoorde. 2-1

Zo stond FC Uitgeest na afloop, net zoals supporter Ton Putter wiens paraplu het had begeven, met lege handen. Ton bleef er redelijk stoïcijns onder in plaats van chagrijnig te worden. Misschien moet FC Uitgeest daar maar een voorbeeld aan nemen. Het slechtste van dit seizoen hebben we gehad. Volgende week thuis tegen Velsen beter.

FC Uitgeest: Bleeker, T.Duijn, Vrouwe, Hamaker, de Wit, Putter, Brouwer, Smit, Olgers (86eDijkkamp), Dekker, J.Duijn (73eHalf).