Dubbelslag FC Uitgeest Vrouwen 1

2 mei, 2022 - Uitgeest

FC Uitgeest haalde deze week uit twee wedstrijden 6 punten. Lees het wedstrijdverslag onder de foto!

Woman of the Match tegen Geel-Wit: Sanne Kaandorp: Op sommige momenten onnavolgbaar.

FC Uitgeest - Geel Wit
De doordeweekse wedstrijd tegen Geel Wit eindigde in een 1-0 overwinning. De eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Geel Wit voetbalde wat beter van achter uit maar werd niet gevaarlijk voorin, Uitgeest was dreigender. Janouk Scholten speelde als voorstopper een zeer verdienstelijke wedstrijd. In de 43e minuut schoot Sanne Kaandorp de 1-0 uit een onmogelijke actie tegen de touwen.

Na rust had Uitgeest de wedstrijd in het slot moeten gooien. Tussen de 52e en 56e minuut werden er 3 kansen onbenut gelaten zodat Geel Wit in de wedstrijd bleef. Uitgeest hield Geel Wit goed op afstand en bleef zelf aanvallende de gevaarlijkste ploeg.
Tegen een sportief en goed spelend Geel Wit werden de punten over de streep getrokken.

Op zondag had FC Uitgeest iets goed te maken tegen koploper Zwanenburg. De thuis wedstrijd ging geflatteerd met 1-10 verloren. In deze wedstrijd had Uitgeest na 25 minuten zeker 4-0 voor moeten staan. De trainer van Zwanenburg was er dus niet gerust op. Gezien de gevaarlijke centrumspits van Zwanenburg werd gekozen voor een extra slot op de deur. Uitgeest startte met 5 verdedigers, 3 middenvelders en 2 aanvallers. Vanaf de eerste minuut zat Uitgeest goed in de wedstrijd. Good Old Tanja Langendijk had haar handen vol aan de spits maar speelde een puike wedstrijd.
Na 11 minuten miste Daphne Mostert geheel in de stijl van dit seizoen een 100% kans om de 0-1 aan te tekenen. Uitgeest had het middenveld in handen en gaf verdedigend niets weg. De aanvallers Bo Smit en Sanne Kaandorp zorgden met ondersteuning van middenvelders Anouk de Goede en Sophie Walsmit ervoor dat Zwanenburg met 4 achterop moest blijven. Na 28 minuten werd Bo Smit na een goede aanval aangespeeld in het penaltygebied, draaide goed weg en stond op 8 meter vrij voor de keeper.
Helaas ontbrak de zuiverheid in de afwerking. Vlak voor rust ontsnapte de spits aan de aandacht van Tanja Langendijk maar Danique van Weelden bracht redding.

FC Zwanenburg - FC Uitgeest
Na rust hetzelfde spelbeeld. Uitgeest stond goed georganiseerd waardoor er goed voetbal gespeeld werd. In de 50e minuut zette de rappe Sanne Kaandorp een dribbel in vanaf de middenlijn maar kwam net een stukje been tekort om dit te belonen met een goal. Uit de volgende actie kon Uitgeest alsnog scoren. Lian Molenaar zette goed door en schoot de bal in de verre hoek, de keeper moest lossen en Bo Smit was attent op de losse bal en schoot de 0-1 binnen. Uitgeest stond volkomen terecht op voorsprong tegen de koploper uit de 3eklasse. Zwanenburg probeerde op te schakelen maar Uitgeest bleef fier overeind dankzij een goed concept en juiste wedstrijd spirit. In de 74e minuut was de ontlading dan ook groot toen de 0-2 binnengekopt werd. Een werkelijk prachtig vrije trap werd door de naar binnen snijdende Bo Smit in de verre hoek gekopt. Zwanenburg drong wel aan, scoorde de 1-2 maar Uitgeest hield stand. Dit keer dus complimenten en punten.

Heel Uitgeest was het er overeen, het enige smetje van deze overwinning is dat dit gunstig is voor de concurrent van het sportieve en goed voetballende Zwanenburg, Zaandijk.

Door: Frits Walsmit.

Woman of the Match tegen Zwanenburg: Anouk de Goede, veelzijdig inzetbaar en in staat de wedstrijd te lezen