Hardwerkend FC Uitgeest VR1 pakt punt

25 oktober, 2021 - Uitgeest

FC Uitgeest VR1 miste voor de thuiswedstrijd (zaterdag 23 oktober) tegen Velsen 2 een groot aantal speelsters als gevolg van vakantie en blessures dus werd 'good old' Tanja Langendijk weer van stal gehaald om het team te completeren. Met de wedstrijdbal geschonken door Bistro t Schippersrijk werd in een aangepaste opstelling koers gezet naar een overwinning.

Woman of the Match: Anouk Vrouwe. Hard gewerkt om van een blessure terug te komen en scoorde een belangrijke goal.

Uitgeest begon uitstekend aan de wedstrijd, in de 1e minuut stond de 1-0 op het scorebord. De bal werd 2x rondgespeeld op het middenveld waarna Roxanne Kortekaas de diepgaande Dana Half aanspeelde die de keeper met een strakke schuiver in de verre hoek kansloos liet. Dat Velsen een goed voetballende ploeg was werd direct duidelijk. Toch was het Uitgeest dat in de eerste fase van de 1e helft het heft in handen had. De niet geheel fitte maar ijzersterk spelende Daphne Mostert leidde haar verdediging als Ronald Koeman in zijn beste dagen. Na 26 minuten mocht Anouk de Goede een vrije trap nemen die door een Velsen speelster in eigen doel werd gewerkt. Vanaf dat moment was het Velsen dat de boventoon voerde, sterk positiespel en veel bewegende spelers op het middenveld zorgde voor veel dreiging. Bij de 2-1 in de 31e minuut stonden de verdedigers van Uitgeest niet goed opgesteld en bij de 2-2 in de 40e minuut werd er teveel ruimte aan de technisch vaardige en snelle buitenspeelster van Velsen gegeven. 1 minuut voor rust kwam Velsen terecht op voorsprong. Een indraaiende corner werd niet goed verwerkt en de 2-3 ruststand was een feit.

Na rust speelde Uitgeest in een aangepast systeem. Velsen bleef de sterkere ploeg maar mede dankzij goed keerperswerk van Danique van Weelden bleef het 2-3. Toch kwam Uitgeest op gelijke hoogte. Een corner van Anouk de Goede viel binnen het 5 meter gebied waar Daphne Mostert de bal eenvoudig kon binnen tikken. 3-3 en de aanpassing in het systeem bleek te werken. Tanja Langendijk ontfermde zich over de Velsense regisseur op het middenveld waardoor Velsen minder dominant was.

Vanaf de 70e minuut kwam Uitgeest beter in de wedstrijd. Dat Uitgeest is sterk collectief heeft met spelers die wat voor elkaar over hebben bleek wel bij de collectieve ontlading van de goal van Anouk Vrouwe die na 1,5 jaar blessureleed haar rentree maakte. Goed druk zetten van de spitsen Bo Smit en Lotte Smit leverde een losse bal op die door Anouk Vrouwe van 25 meter over de keeper heen geschoten werd, 4-3 voor Uitgeest na 81 minuten. Velsen zette nog 1 keer aan en gingen 1 op 1 spelen. Druk zetten op het verkeerde moment van de verder prima spelende Lotte Huijsman zorgde ervoor dat de buitenspeler van Velsen geheel vrijstaand kon worden aangespeeld die de bal vervolgens buiten bereik van de keeper in het doel schoot. 4-4 in de 84e minuut. Uiteindelijk was Uitgeest tevreden met enigszins fortuinlijke gelijke spel.

Tekst: Frits Walsmit.